Wheelylift: uniek, simpel en ruimtebesparend

Het idee achter de Wheelylift is heel simpel: door de fiets verticaal op te hangen wordt veel ruimte bespaard. De Nederlandse uitvinder van de Wheelylift kwam erachter dat er geen handig systeem was om fietsen aan op te hangen die zwaarder waren dan 10 kilo. Hij bedacht een manier waarop dat wel kon. De ruimtebesparing die het verticaal ophangen van de fietsen opleverde, kon tot 60 procent oplopen. Wheelylift.com verfijnde het product en maakte het opbergsysteem geschikt voor iedereen.

Hoe het werkt 1: een fiets in de Wheelylift zetten

Door het voorwiel een klein stukje op te tillen en aan de haak van de Wheelylift te hangen (u hoort een klik nadat u de hefarm heel licht omlaag heeft gedrukt), wordt het tilmechanisme in de Wheelylift geactiveerd. Zodra de Wheelylift de fiets optilt, begeleidt u de fiets moeiteloos en zonder enige krachtinspanning door deze aan het stuur en onder het zadel vast te houden, totdat het achterwiel in de wielgoot van de Wheelylift staat. U hoeft vervolgens niets meer te doen: uw fiets staat vast. Indien gewenst kunt u de Wheelylift met fiets naar links of rechts duwen.

Hoe het werkt 2: een fiets uit de Wheelylift halen

U pakt de fiets vast bij het stuur en aan de onderkant van het zadel en trekt deze vervolgens van de muur af. De arm van de Wheelylift beweegt de fiets in een vloeiende beweging naar beneden. U hoort een klik als de hefarm beneden is. Het tilmechanisme wordt gespannen voor een volgende keer. Ook het uit de stalling halen van de fiets kost nauwelijks krachtinspanning.

Wat maakt de Wheelylift zo uniek?

De reden dat de Wheelylift in razend tempo zo populair aan het worden is, heeft te maken met de volgende unieke kenmerken:

 • Ruimtebesparend
  • De Wheelylift stalt door het verticale hangsysteem het grootste aantal fietsen per vierkante meter.
 • Geschikt voor elke fiets
  • Welke fiets u ook heeft, de Wheelylift tilt hem zonder enig probleem omhoog. Of het nu gaat om een lichte of zware fiets. De Wheelylift krijgt zelfs elektrische fietsen en bakfietsen zonder enige moeite omhoog.
 • Vederlicht
  • Het stallen van een fiets kost u met de Wheelylift geen enkele krachtinspanning. Dat komt door het tilmechanisme dat wordt geactiveerd zodra het wiel op de haak is gehangen: de Wheelylift doet vervolgens zijn werk, terwijl u toekijkt. Dit kan allemaal dankzij de gepatenteerde verrolbare momentconstructie. Voor zakelijke gebruikers: dit betekent dat u fietsen volledig Arbo-verantwoord ophangt.
 • Onderhoudsvrij
  • De Wheelylift is zo gebouwd, dat er geen moeilijk toegankelijke onderdelen zijn. Dat, samen met het strakke design, maken dat de Wheelylift ook makkelijk schoon is te houden.
 • Schadevrij
  • Bij normaal gebruik van de Wheelylift is er geen kans op beschadiging aan uw fiets.
 • Zwenkbaar
  • Dankzij de zwenkbaarheid van de Wheelylift kunt u ook in een kleine ruimte, zoals bijvoorbeeld een gang of kleine schuur, gemakkelijk en efficiënt een fiets stallen. De fiets wordt met de Wheelylift heel makkelijk tegen de wand aangedraaid, waardoor de doorgang niet wordt geblokkeerd: uw looppad blijft vrij. De Wheelylift kan behalve vrij zwenkbaar ook worden vastgezet (zie technische specificaties onderaan de pagina).
 

Stallingsmogelijkheden: Wheelylift Carrousels

Heeft u grotere hoeveelheden fietsen, heeft u een fietsvakhandel, garage of andere ruimte waar veel fietsen gestald moeten worden, dan kan een Wheelylift Carrousel handig zijn. Uw fietsen nemen op deze manier zo min mogelijk ruimte in beslag. Klik hier voor meer info.

 
De open Carrousel

Stallingsmogelijkheden: onbenutte muren

Kleine stukjes muur, een rare hoek in een ruimte; het zijn ruimtes die normaal gesproken onbenut zouden blijven. Door er één of meer Wheelyliften te plaatsen, worden deze ruimtes weer nuttig gebruikt.

Stallingsmogelijkheden: diverse hoeken

Door de hoek van de Wheelylift te wijzigen, kunnen er ook gemakkelijk fietsen in smalle ruimten worden opgeborgen. De juiste maten en gegevens zijn:

A = 30° B = 40cm C = 80cm D = 100cm E = 260cm

 

 

Technische specificaties

Materiaal: staal
Oppervlaktebehandeling: elektrolytisch verzinkt blauw gepassiveerd
Gewicht: 10 kilo (inclusief verpakking)
Lengte huis: 700 mm
Breedte huis: 55 mm
Afstand van huis tot de muur: 30 mm
Vrij zwenkbaar: van 0° tot 180°
Aandrijving hefmechanisme: avmc en gasveer 
Fabrieksgarantie: 1 jaar
Minimale benodigde spaakafstand bij velg: 33 mm
Maximale velgbreedte: 55 mm